2014. augusztus 16., szombat

Padlizsán legyező

Padlizsán, bacon, paradicsom, mozzarella és egy kis fokhagymás olaj szükségeltetik ehhez a nem csak finom, de igen mutatós fogáshoz.


Hozzávalók, fejenként:
egy friss padlizsán
6 szelet bacon
3 közepes paradicsom
1 mozzarella

a kenéshez:
50 ml  olíva olaj,
3 gerezd zúzott fokhagyma

A padlizsánt megmosom, másfél centinként bevágom, ügyelve arra, hogy a száránál egyben maradjon. Legyező szerűen kifordítom, sózom és 15-20 percet állni hagyom. Eközben előkészítem a többi hozzávalót. felkarikázom a paradicsomot, mozzarellát, a szalonnát a padlizsánok hosszához szabom.


A padlizsánokról lemosom a sót, alaposan megszárítom őket és legyezők közé teszem a tölteléket, úgy hogy a sajt legfelülre kerüljön. Sütőpapíros tepsibe helyezem és lekenem fokhagymás olajjal. 180 fokra előmelegített sütőbe teszem, sütés közben még párszor átkenem olajjal. 50-60 perc alatt átsül, az utolsó percekben légkeveréssel kicsit megpirítom.